Muameru Hodžiću 16 godina zatvora za ubistvo: Komšinicu Nadu nožem izbo deset puta pa je zaklao

Crna hronika

Okrutnom ubistvu predhodila verbalna svađa u njenoj kući

Kantonalni sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, danas je donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Muamera Hodžića zbog ubistva komšinice Nade Radulović (65), a kojom mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 16 (šesnaest) godina.

Zajedno konzumirali alkohol
Optuženi se tereti da je 31.05.2022.g. u Visokom, došao u porodičnu kuću oštećene R. N. gdje je u prostoriji dnevnog boravka u prizemlju kuće zajedno sa oštećenom konzumirao alkoholno piće, nakon čega je za vrijeme međusobne prepirke, uzeo nož dužine sječiva 13 centimetara sa drškom sivo-bijele boje, i u namjeri da je usmrti, snažnim zamahom ruke, zadao joj deset ubodnih rana nožem u predjelu trbuha i grudnog koša.

Nanio joj je jednu ranu na desnoj strani grudnog koša, osam u predjelu lijeve dojke i jednu ubodnu ranu u predjelu gornjeg dijela lijeve strane prednjeg zida trbuha. Zatim ju je zaklao presijecanjem velikih krvnih žila u predjelu prednje strane vrata.

Uslijed tako okrutno nanijetih povreda kod oštećene R. N. došlo je do iskrvavljenja kao posljedice presijecanja velikih krvnih žila vrata i oštećenja lijevog plućnog krila i time je nastupila smrt.

Istragu usmjerio u krivom smjeru
Nakon toga je, kako se navodi u presudi, ostavio nož na kauču ispod njene ruke, da bi zatim izašao iz dnevne sobe, zaključao je i odnio ključ sa sobom.

– U istom periodu 05.06.2022.g. do 07.06.2022.g. da bi istragu usmjerio u krivom smjeru, otišao je do kuće oštećene i sjekirom koju je donio sa sobom, provalio zaključana ulazna vrata, načinivši tom prilikom oštećenja oko brave, kada je dana 07.06.2022.g. po dojavi građana patrola PS Visoko u ovoj kući pronašla beživotno tijelo R. N.- navedeno je u saopćenju Tužilaštva ZDK. (Izvor:Avaz.ba)