Luka Bojović definitivno DOLAZI u Srbiju: Evo kog datuma španske vlasti planiraju da ga IZRUČE

Region

Bojović je deset godina poveo u španskom zatvoru, a presuda je glasila 18 godina robije

Luka Bojović (49) biće deportovan iz Španije i u Srbiju stići 15. novembra, kako navode mediji.

Bojović je uhapšen februara 2012. godine u Valensiji, zajedno sa nekadašnjim pripadnikom “zemunskog klana” Vladimirom Milisavljevićem, zvanim Budala, kao i Vladimirom Mijanovićem, zvanim Zuba, i Sinišom Petrićem, zvanim Zenica.

Tada je bila uhapšena i njegova supruga Barbara Bojovič, kao i brat Nikola, koji ej tih dana bio došao u Španiju da se sa njim vidi, ali su oboje pušteni posle tri nedelje jer je ustanovljeno da se nisu bavili nikakvim kriminalnim delima.

Nešto kasnije, u centru Beograda, Nikola je ubijen dok je izlazio iz pekare. Izvršilac i njegovog pomagač su uhapšeni, a angažovao ih je, prema optužnici Slobodan Šaranović, kasnije likvidiran ispred svoje kuće u Budvi, koji je verovao da je Luka Bojović bio umešan u ubistvo njegovog brata Brana Šaranovića, vlasnika kazina u hotelu “Slavija”.

Luka Bojović je osuđen na 18 godina zatvora zbog posedovanja dugih cevi. Očekivalo se da će na robiji morati provesti dve trećine kazne, dakle 12 godina, međutim, prema španskom zakonodavstvu, trani državljani mogu tražiti uslovni otpust na pola odslužene kazne.

Ostatak kazne on će odslužiti na uslovnoj slobodi u Srbiji, što podrazumeva da ne sme da ponovi krivičko delo zbog kojeg je u Španiji osuđen. objektiv.rs