“Poruka Evropi i svijetu”: Predstavnici Srba prave veliki skup u Kosovskoj Mitrovici

Region

Na jučerašnjem sastanku političkih i institucionalnih predstavnika Srba sa Kosova odlučeno je da Srbi napuste sve političke institucije

U Kosovskoj Mitrovici danas će biti održan veliki narodni skup sa koga će, kako je najavljeno iz Srpske liste, “biti poručeno Evropi i svijetu da je njihova jedina država Srbija”.

Iz Srpske liste navode da će skup biti održan u 12:00 sati ispred spomenika caru Lazaru u Kosovskoj Mitrovici. Očekuje se da će na skupu učestvovati Srbi iz sve četiri općine sa sjevera Kosova – Leposavića, Zvečana, Kosovske Mitrovice i Zubinog potoka.

Iz Organizacionog odbora Srni je rečeno da će se narodu obratiti predsjednik i potpredsjednik Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić, gradonačelnici sve četiri općine, kao i predstavnici studenata i naroda.

Na jučerašnjem sastanku političkih i institucionalnih predstavnika Srba sa Kosova odlučeno je da Srbi napuste sve političke institucije – skupštinu, vladu i četiri općine, ali i pravosudne organe, policiju i administraciju na Kosovu.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da će odluke biti na snazi dok Priština ne počne da poštuje sporazume i pravo, ne povuče odluku o tablicama i formira Zajednicu srpskih općina.(Izvor:Avaz.ba)