SNIMLJEN ZASTRAŠUJUĆI TRENUTAK: Grupa turista šetala po zabranjenoj stazi, usledila TRAGEDIJA, jedan na mestu ostao mrtav (VIDEO)

Svijet

Turista kojeg su lokalni mediji identifikovali kao Brazilca umro je u blizini argentinskog južnog grada Ušuaja nakon što ga je pogodio blok leda koji se odlomio s krova patagonijske pećine, saopštila je lokalna policija u četvrtak.

Nesreća se dogodila u zabranjenom području u sredu poslepodne u takozvanom Cueva de Jimbo.

To je područje s lednicima unutar nacionalnog parka Tiera del Fuego, koji se nalazi na periferiji Ušuaje, oko 3.070 kilometara južno od Buenos Ajresa. Vlasti Ušuaje vole se da se hvale da su najjužniji grad na svetu zajedno sa susednim čileanskim Puerto Vilijamsom.

Pećini je prišla grupa od sedam turista, od kojih je jedan snimio šokantan trenutak kada se komad leda odlomio i pao na čoveka. Policijski službenik Kristijan Armani rekao je Rojtersu kako muškarac nije nosio pasoš ili ličnu kartu u vreme izleta, prenosi Hina.

Muškarac je putovao sam sa svojim psom u kamperu i nije bio povezan s ostalim turistima koji su odlučili da slede stazu označenu znakovima opasnosti koji zabranjuju ulazak.

– Ulaz je zabranjen jer led i stene mogu da padnu s krova pećine – rekao je Armani.

Cueva de Jimbo nalazi se u podnožju ledenjaka, prirodno je formirana od stena i leda, a erodiraju je vetar i temperature koje podstiču odmrzavanje.

(Kurir.rs/Telegraf, Hina)