(VIDEO) Kao iz filma: Uskočio u automobil koji je pauk pokušavao da odveze i pobjegao

Zanimljivosti

Ako otplaćujete kredit za automobil i propustite nekoliko uplata, taj automobil je u opasnosti da bude zaplijenjen.

To se događa češće nego što mislite – u SAD-u se godišnje zaplijeni oko 2,2 miliona automobila, što je oko 6.027 vozila u 24 sata, piše Jutarnji list.

U videosnimku koji je postao hit na društvenim mrežama, a koji je objavio RaphouseTV na Twitteru, vlasnik jednog Dodge Challengera je reagovao kao superjunak nakon što su mu pokušali zaplijeniti automobil.

Snimak je zabilježila zadnja kamera šlep službe. Izgleda kao scena iz serije Sons of Anarchy.

Naime, vlasnik je uskočio na sjedište vozača Challengera kojeg je vukla šlep služba. Dok kamion ulazi u raskrsnicu, vozač Challengera pritiska papučicu gasa do kraja i oslobađa se kamiona za vuču u pokretu, zamalo udarivši u drugi automobil.

Ono što mnogima nije jasno je zašto bi to neko uradio, osobito imajući u vidu da će ga ovakav potez dovesti u probleme sa vlastima. Još gore, vlastiti život se stavlja u opasnost.

Ako vam auto oduzmu jer ste propustili nekoliko plaćanja, to je početak komplikovane i skupe afere. Za početak, to ostavlja negativan trag na vašoj kreditnoj historiji, što znači da ćete se teško kvalifikovati za buduće pozajmice kod banaka.

Jasno je šta je vlasnik Challengera uradio pogrešno, ali i vozač šlep službe također bi se mogao suočiti s optužbama vuče automobila s putnikom unutra.

– Radio sam na području skupljanja i skladištenja više od 17 godina. Većina agenata za vuču neće se odvesti s nekim u drugom autu jer se to može smatrati otmicom. Vjerovatno nije primijetio da tip ulazi u auto, jedan je od komentara na društvenim mrežama. oslobođenje

Odgovori