3 NAMIRNICE KOJE UBRZAVAJU STARENJE: Hrana Koja Uništava Kožu I Pravi Bore

Ljepota i zdravlje

3 NAMIRNICE KOJE UBRZAVAJU STARENJE: Hrana koja uništava kožu i pravi bore

Mnoge žene, ali i muškarci pokušavaju da zadrže mladalački izgled kože na sve moguće načine. Daju mnogo novca na kozmetičke tretmane, vježbaju, unose dovoljnu količinu tečnosti, dovoljno spavaju, ali zaboravljaju koliko je ishrana važna za cjelokupno stanje organizma. Nije tajna da se tokom godina metabolizam usporava, koža gubi gipkost i čvrstinu, a bore su neminovnost. Zato i jelovnik moramo da prilagodimo životnom dobu.

Supe iz kesice

Iako su instat supe odlično rješenje kada nemamo mnogo vremena, nisu prijatelji mladolike kože. Kao sadrže od 800 do 1000 miligrama natrijuma po kesici, čine da se tečnost u organizmu zadržava. Takođe, treba izbegavati marinade i prelive jer uglavnom sadrže veliku količinu natrijuma.

Višak ugljenih hidrata

Ako unosimo više ugljenih hidrata nego što nam je potrebno, višak odlazi u masne naslage. Takođe smanjuje se elastičnoj kože i stvaraju se bore. Takođe, ljekari upozoravaju da prekomjerni unos ugljenih hidrata može da izazove pojavu staračkih pega.

Prekomjerna potrošnja voća

Povećan sadržaj fruktoze dovodi do većeg opterećenja insulina. Ovo je razlog koji mnogima nije očigledan a koji dovodi do prevremenog starenja organizma. Takođe kupovni sokovi sadrže veliku količinu šećera.

“Voćni sok uništava zubnu gleđ, a sa više od šest kašičice šećera po čaši podiže i nivo insulina, zbog čega dolazi do debljanja, ali i lošeg izgleda kože”, tvrdi nutricionistkinja Suzi Barel i savjetuje da jedemo povrće, mleko, ribu i orašate plodove kako bismo zadržali mladalački izgled. Izvor: Lepa&Srećna

 

Odgovori